Karen Beernaert
Klinisch Psycholoog

e-mail: karen@praktijkdenieuwemaan.be
tel: +32 486 09 70 31

Karen studeerde in 2008 af als klinisch psycholoog, optie volwassenen, aan de KU Leuven. Ze is erkend psycholoog geregistreerd bij de psychologencommissie (822109228). Ze volgde de opleiding Systeemtheoretisch denken, de opleiding Relatietherapie en de opleiding Scheiding en nieuw-samengestelde gezinnen aan de Interactie Academie.

Relatietherapie is een vorm van therapie die ingezet kan worden bij relatieproblemen bv wanneer je als partners verstrikt bent geraakt in negatieve patronen, wanneer de liefde en romantiek al enige tijd verdwenen lijkt te zijn en de emotionele verbondenheid gezakt is, wanneer is sprake is van ontrouw. Samen gaan we op zoek naar waar jullie als koppel tegenaan lopen. We bekijken jullie communicatiestijl, de aanwezige dynamieken en de mate van verbinding. Daarnaast wil Karen ook benadrukken dat relatietherapie zinvol kan zijn bij koppels zonder problemen omdat het de communicatie en verbinding versterkt.

Karen volgde tevens de opleiding Acceptance and Commitment Therapy. ACT helpt je een bewust en waardevol leven te leiden, door je te leren omgaan met onaangename gevoelens, een gezonde afstand te nemen van negatieve gedachten (Acceptance), remmingen weg te nemen, en je te richten op wat écht belangrijk is in jouw leven (Commitment).

Recent rondde Karen de opleiding bemiddeling af. Tijdens bemiddeling proberen we om conflicten tussen verschillende partijen bespreekbaar te maken en trachten we te werken naar een mogelijk herstel, dit in de brede zin van het woord. Dit kan gaan tussen familieleden, buren, vrienden,.... .
De tarieven hiervoor verschillen van deze van een psychotherapeutische sessie. Een bemiddelingsintakegesprek van anderhalf uur kost 120 euro, opvolggesprekken kosten 90 euro per uur. In principe betaalt elke deelnemende partij hiervan zijn/haar/hun aandeel. Opmaak van een schriftelijke overeenkomst kost 60 euro per uur.

In al Karens begeleidingen staat de persoon centraal en tracht zij op maat te werken. Ze luistert naar jouw verhaal en naar jouw (hulp)vraag om van daaruit samen te zoeken naar een beter kwaliteitsvol leven. 

Karen is beschikbaar op afspraak:

Maandag:        
09.00 - 17.00 uur

Dinsdag:
09.00 – 17.00 uur

Donderdag:
09.00 – 19.00 uur

Vrijdag:
13.00 – 19.00 uur


Karen

CONTACTGEGEVENS

Adres:

Boomgaardstraat 15
2300 Turnhout

© Copyright 2023 Praktijk De Nieuwe Maan