Petra Wijnstekers
Klinisch Psycholoog (i.o.) en EMDR-therapeut
e-mail: petra@praktijkdenieuwemaan.be 
tel: +32 498 03 34 02

Petra Wijnstekers is in 2010 begonnen met de opleiding Psychologie aan de Open Universiteit, die zij binnenkort hoopt af te ronden. Naast haar studie was zij bezig met het opzetten van een stichting voor kinderen en jongeren met hechtings- en trauma gerelateerde problematiek op Curaçao. Daar kwam zij in aanraking met kinderen en jongeren die in armoede leefden, geen vaderfiguur kenden, misbruik hadden meegemaakt of een ander traumatisch ervaringen hadden opgedaan. Haar hart en expertise liggen bij deze kinderen, jongeren en personen die weinig tot geen kansen hebben gehad om tot een mentaal gezonde volwassene op te groeien.

In 2017 heeft zij via de Creft-methode haar EMDR-certificaat behaald. Deze methode is gelijk aan het protocol van Shapiro, met dit verschil dat niet alleen gebruik wordt gemaakt van oogbeweging maar ook van andere sensorische stimulatie. Dit kan op vele manieren ingezet worden zodat dit speelser is voor kinderen en minder belastend is voor de volwassenen.

Petra heeft al een ruime werkervaring. In 2004 is zij begonnen met het geven van paardrijlessen aan kinderen en jongeren met ASS. Zij heeft verschillende verkorte cursussen en workshops gevolgd, leer-werk trajecten opgezet voor LVB-jongeren op Curaçao, ervaring binnen de psychiatrische afdeling van het algemeen ziekenhuis opgedaan en samengewerkt met een neuropsycholoog. Momenteel werkt zij naast haar job binnen De Nieuwe Maan bij het mobiel crisisteam van CGG Kempen.
Petra wil een brug bieden naar mentale kracht aan kinderen, jongeren en volwassenen met hechting en trauma gerelateerde klachten zoals onder andere angst, depressie en andere emotionele problemen. 

Petra is beschikbaar op afspraak:


Dinsdag:
8.30 -12.30 uur
 
Vrijdag:
8.30 -12.30 uur              

Petra

CONTACTGEGEVENS

Adres:

Boomgaardstraat 15
2300 Turnhout


© Copyright 2023 Praktijk De Nieuwe Maan